Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Το μαγικό φτερό


✨ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΤΕΡΟ ✨

Εκδόσεις Φυλατος
(Θα το βρείτε Εδώ)

Το μαγικό φτερό, ένα βιβλίο απο την ταλαντούχα συγγραφέα Καλλιόπη Ουζούν - Ανδρεου  που πραγματεύεται την διαφορετικότητα και το μεγαλείο της ψυχής να την μετατρέπει σε μαγεία. Γιατι, η δύναμη της αγάπης και της φιλίας  ολα τα μπορεί. Μια ιστορία ευρηματική, με δυνατά μηνύματα για την μεγάλη "μαστιγά" της εποχής ..τον εκφοβισμό -bullying. Με την καταπληκτική εικονογράφηση της Amy Louise Gibbins. Προτεινόμενη ηλικία : νήπια και παιδιά 6 - 12 ετών.


Η Τιμπη το σπουργίτι, ειναι ένα πλάσμα μοναδικό και κάπως διαφορετικό. Απο το σπίτι της τα βραδια, κοιτούσε απέναντι το χωριό των ανθρώπων, που δεν γνώριζε όμως, όπως τα αλλα πουλιά .. γιατί ήταν ξεχωριστή. Είχε ένα φτερό μικρό και ένα μεγάλο.


Δεν της άρεσε καθόλου αυτή η διαφορετικότητα και πολύ στεναχωριοταν. Η μαμά της, όμως, ήταν πολύ περήφανη για εκείνη και συνεχώς την ενθάρρυνε γι αυτό που της συνέβαινε. Της εξηγούσε πως αυτο δεν μπορούσε να το αλλάξει, αλλα αυτο το γεγονός δεν σήμαινε πως θα την εμποδίσει να βρει την μαγεία μέσα της. 



Ήθελε να γνωρίσει τον κόσμο, να ταξιδέψει παντού. Της άρεσε πολύ το σχολείο της και δεν έχανε την ευκαιρία όταν την ρωτούσε η δασκάλα της,  να λέει πως όταν μεγαλώσει θα κάνει ταξίδια παντού για να βοηθά όλο τον κόσμο.



Όμως, οι συμμαθητές της,  την κορόιδευαν γι αυτο που πίστευε και γελούσαν μαζί της. Υπενθυμίζοντας της, πάντα κακοπροαίρετα, πως ειναι "διαφορετική". Ιδιαίτερα, ο αετός που νόμιζε πως κάποιος ήταν, γεμάτος υπερηφάνεια και αλαζονεία. Αλλα, όταν όλοι φοβόντουσαν να απαντήσουν στον αετό... εκείνη δεν δίσταζε να του πει πως είχε δικαίωμα στο όνειρο της.

Έτσι περνούσε ο καιρός και στο σχολείο ήρθε μια νέα μαθήτρια η Κονυ το αηδόνι, με την υπέροχη φωνή της και μια καρδιά χρυσάφι. Αμέσως,  πλησίασε την Τιμπη για να παίξουν, όταν την είδε μόνη της. Μια μεγάλη και αληθινή φιλία ξεκινούσε..



Μια μέρα, ένα δυσάρεστο γεγονός , κάνει την Τιμπη να αναστατωθεί. Ήταν η αφορμή για να διαπιστώσει πως η καρδιά ολα τα μπορεί. Η δύναμη της ψυχής δίνει φτερά για να πετάς, τα όνειρα να κατακτάς και την ζωή να κυβερνάς. Έτσι, η Τιμπη βρήκε το μαγικό φτερό μέσα της και ήταν τόσο μαγικό που τον αετό ταπείνωσε.



Μια δυνατή ιστορία, ξετυλίγεται στο μοναδικό αυτο βιβλίο, στις μέρες του απόλυτου εκφοβισμού - bullying μεταξύ των παιδιών και όχι μόνο• με όμορφα μηνύματα και αξίες που πρέπει να μεταλαμπαδευτούν στα παιδιά μας, για μια κοινωνία που δεν θα μάχεται την διαφορετικότητα, τουναντίον θα την επικροτεί.


Υ.Γ. : 
Όταν βρίσκετε τέτοια εξαιρετικά βιβλία - διαμάντια, 
μη τα αφήνετε να χαθούν, απλά διαδώστε τα. 
Γιατί τα όνειρα ανήκουν σε όλους .






Thesilvermommy






Απαγορεύεται η αντιγραφή και η χρήση των κειμένων και φωτογραφιών, χωρίς την άδεια της διαχειρίστριας του blog.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου