Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ

🧠 ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ 🧠

ANNA CLAYBOURNE
Εικονογράφηση : MARK RUFFLE 
                                    GALIA BERNSTEIN 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ (θα το βρείτε ΕΔΩ )

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά και περίπλοκα συστήματά στον κόσμο. Ότι κι αν κάνουμε, , το σώμα μας εργάζεται αδιάκοπα για να μας διατηρεί στην ζωή.


Ο σκελετός είναι το σύστημα που στηρίζει όλο το σώμα μας. Ορισμένα οστα, όπως το κρανίο και τα πλευρά, έχουν επισης ένα προστατευτικό ρόλο. Περιβάλλουν μαλακα και ευαίσθητα μέρη του σώματος, όπως ο εγκέφαλος και η καρδιά. 


Η αποστολή της καρδιάς είναι να στέλνει το αίμα σε ολόκληρο το σώμα.Η καρδιά πρέπει να χτυπάει αδιάκοπα , ώστε να αντλεί το αίμα και να το μεταφέρει στο σώμα μας.


Το αίμα ταξιδεύει σε όλο το σώμα χάρη σε ένα μεγάλο δίκτυο από σωληνάκια, που λέγονται «αιμοφόρα αγγεία». Αποτελείται από διαφορά είδη αιμοσφαιρίων. 


Η λειτουργία του πεπτικού συστήματος, με εύκολες και κατανοητές έννοιες.. Όταν  γεμίσει με φαγητό, το στομάχι χρειάζεται περίπου τρεις ώρες για να διασπάσει και να πολτοποιήσει την τροφή, μέχρι να τη μετατρέψει σε παχύρρευστο χυλό. 


Ένας πολύ αναλυτικός τρόπος για την αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους. Πως γεννιούνται τα μωρα και πως αναπτύσσονται στην μήτρα είναι μερικές από τις πληροφορίες που υπάρχουν μέσα στο βιβλιο.


Γιά τις πέντε αισθήσεις που μας βοηθούν να αντιληφθούμε τι υπαρχει γύρω μας. 


Μέσα στο βιβλιο αυτό θα βρείτε παρά πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες, όπως γιατί έχουμε μαλλιά , σπυράκια, δάκρυα, η λειτουργία του εγκεφάλου , γιατί τα ουρά είναι κίτρινα και πολλά πολλά αλλα καταπληκτικά πράγματα.

ΥΓ. Όλες οι φωτοτυπίες είναι από το Pinterest



Thesilvermommy






Απαγορεύεται η αντιγραφή και η χρήση των κειμένων και φωτογραφιών, χωρίς την άδεια της διαχειρίστριας του blog.







1 σχόλιο: