Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

🎅🏼 ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 🎅🏼

Ειναι μια κατασκευή που αρέσει πολύ στα παιδιά .... ένας Άγιος Βασίλης που κουνάει τα χέρια και τα πόδια του..

Θα σας αφήσω εδώ το εκτυπώσιμο για να μπορέσετε να το φτιάξετε και εσείς με τα παιδιά σας ...

 ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - ΕΔΩ

Αρχικά, ζωγραφίζουμε το σχέδιο..

Στην συνέχεια, κόβουμε τα κομμάτια 


Και τέλος , με τα συρματακια τα ενώνουμε. Αν δεν έχετε συρματακια , απλά κολλήστε με κόλλα.

Καλά Χριστούγεννα , με υγεία και αγάπη ! 🎄



Thesilvermommy




Απαγορεύεται η αντιγραφή και η χρήση των κειμένων και φωτογραφιών, χωρίς την άδεια της διαχειρίστριας του blog.









Κυριακή 3 Μαΐου 2020

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

📷 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ 📷



Γι αυτήν την ανάρτηση, έμπνευση είναι η γλυκιά blogger Σοφία, από το The rainbow plays music. Την κατασκευή αυτή, πραγματικά την χαρήκαμε παρά πολύ και όσο την κατασκευάζαμε και στη συνέχεια που έγινε ένα εργαλείο παιχνιδιού. 

Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε είναι :


• Κουτάκια από παλιά τηλέφωνα, από ντοματοχυμο ή από κάποιο ζελέ - κρέμα

• Φύλλα Α4 σε παστέλ χρώματα

• Σελοτέιπ με ρομαντικό μοτίβο / διάφανο σελοτέιπ για τις ενώσεις

• Καπάκια σε διαφορά παστέλ χρώματα

• Ένα κομμάτι από ασημί χαρτόνι

• Κόλλα χειροτεχνίας

• Ψαλίδι

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε υλικά έχετε στο σπίτι σας . Όπως  εφημερίδες, χαρτόνι craft, ποτηράκια, λευκά φύλλα που θα τα ζωγραφίζετε , αυτοκόλλητα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σας φανεί δημιουργικό και χρήσιμο. 

Βήμα - βήμα η κατασκευή μας : 


  1. Τυλίξαμε το κουτί μας, όπως αν κάναμε μια συσκευασία δώρου (δεξιά -αριστερά στερεώσανε με σελοτέιπ ).
  2. Κολλήσαμε τα σελοτέιπ με μοτίβο στο μπροστινό μέρος στης φωτογραφικής μηχανής.
  3. Κολλήσαμε το καπάκι από την μπροστινή πλευρά με θερμοκολλα, ανάμεσα στα σελοτέιπ (όπου ο φακός κάνει ζουμ) και βάλαμε μέσα το κομμάτι από το ασημί χαρτόνι.
  4. Κολλήσαμε το καπάκι στην επάνω πλευρά (το κουμπί που βγάζει την φωτογραφία )
  5. Κολλήσαμε ένα Π από το ίδιο χαρτί με την βάση στο επάνω μέρος  ( για το φλας ) 
  6. Και τέλος, κόψαμε μια λωρίδα λεπτή από το χαρτί της βάσης και το κολλήσαμε στο πλάι ( το κορδόνι που κρατάμε την φωτογραφική μηχανή ).
Έγινε και η απαιτούμενη φωτογράφιση 



Της βρήκαμε και θέση στο δωμάτιο της μικρής :



~~~~~~ • ~~~~~~


Αντίστοιχες προτάσεις γι αυτή την κατασκευή, θα βρείτε στα παρακάτω blogs και Instagram accounts :

- Χρυσή - blisseekingmom



- Σωτηρία - mylittleworld
                                      

- Σοφία - Therainbowplaymusic
                                     

- Βαρβάρα - Mamasstories


- Φένια - stylishkids_greece

- Άντρια -  storyofmoilife




Thesilvermommy




Απαγορεύεται η αντιγραφή και η χρήση των κειμένων και φωτογραφιών, χωρίς την άδεια της διαχειρίστριας του blog.






Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

ΣΤΕΜΜΑΤΑ

👑 ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟ ΣΤΕΜΜΑ 👑

Μια εύκολη και γρήγορη κατασκευή σας έχω σήμερα, πως να φτιάξουμε στέμματα για τους μικρούς μας ήρωες. 

Θα χρειαστούμε μερικά χαρτάκια σημειώσεων, σε οποίο χρώματα θελουμε να φτιάξουμε το στέμμα μας. 


Τα βήματα που ακολουθούμε τα έχω στην παρακάτω εικόνα :


Εφόσον, έχουμε κάνει τα βήματα 1,2,3 και 4 έχουμε έτοιμο το τρίγωνο μας. Χρειαζόμαστε περίπου 11-12 τρίγωνα για κάθε στέμμα. Θα το δείτε στο κεφάλι του μικρού σας πριν ενώσετε το πρώτο με το τελευταίο τρίγωνο. 


Στο βήμα 6 βλέπουμε την απόσταση που πρέπει να έχουν μεταξύ τους τα τρίγωνα. Έτσι, στην κάτω αριστερή γωνία του κάθε τριγώνου βάζουμε απλή κόλλα για χειροτεχνία και ενώνουμε τα κομμάτια. Στο τέλος, ενώνουμε το πρώτο με το τελευταίο τρίγωνο  χρησιμοποιώντας την κόλλα. 



Και .......έτοιμο !!!! 





Θα χαρώ να δω και τα δικά σας στέμματα ...κάνοντας με tag στο instagram, στον λογαριασμό μου @thesilvermommy


Thesilvermommy




Απαγορεύεται η αντιγραφή και η χρήση των κειμένων και φωτογραφιών, χωρίς την άδεια της διαχειρίστριας του blog.




Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ

🧠 ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ 🧠

ANNA CLAYBOURNE
Εικονογράφηση : MARK RUFFLE 
                                    GALIA BERNSTEIN 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ (θα το βρείτε ΕΔΩ )

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά και περίπλοκα συστήματά στον κόσμο. Ότι κι αν κάνουμε, , το σώμα μας εργάζεται αδιάκοπα για να μας διατηρεί στην ζωή.


Ο σκελετός είναι το σύστημα που στηρίζει όλο το σώμα μας. Ορισμένα οστα, όπως το κρανίο και τα πλευρά, έχουν επισης ένα προστατευτικό ρόλο. Περιβάλλουν μαλακα και ευαίσθητα μέρη του σώματος, όπως ο εγκέφαλος και η καρδιά. 


Η αποστολή της καρδιάς είναι να στέλνει το αίμα σε ολόκληρο το σώμα.Η καρδιά πρέπει να χτυπάει αδιάκοπα , ώστε να αντλεί το αίμα και να το μεταφέρει στο σώμα μας.


Το αίμα ταξιδεύει σε όλο το σώμα χάρη σε ένα μεγάλο δίκτυο από σωληνάκια, που λέγονται «αιμοφόρα αγγεία». Αποτελείται από διαφορά είδη αιμοσφαιρίων. 


Η λειτουργία του πεπτικού συστήματος, με εύκολες και κατανοητές έννοιες.. Όταν  γεμίσει με φαγητό, το στομάχι χρειάζεται περίπου τρεις ώρες για να διασπάσει και να πολτοποιήσει την τροφή, μέχρι να τη μετατρέψει σε παχύρρευστο χυλό. 


Ένας πολύ αναλυτικός τρόπος για την αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους. Πως γεννιούνται τα μωρα και πως αναπτύσσονται στην μήτρα είναι μερικές από τις πληροφορίες που υπάρχουν μέσα στο βιβλιο.


Γιά τις πέντε αισθήσεις που μας βοηθούν να αντιληφθούμε τι υπαρχει γύρω μας. 


Μέσα στο βιβλιο αυτό θα βρείτε παρά πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες, όπως γιατί έχουμε μαλλιά , σπυράκια, δάκρυα, η λειτουργία του εγκεφάλου , γιατί τα ουρά είναι κίτρινα και πολλά πολλά αλλα καταπληκτικά πράγματα.

ΥΓ. Όλες οι φωτοτυπίες είναι από το Pinterest



Thesilvermommy






Απαγορεύεται η αντιγραφή και η χρήση των κειμένων και φωτογραφιών, χωρίς την άδεια της διαχειρίστριας του blog.







Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ

🎀 ΜΙΚΡΕΣ  ΚΥΡΙΕΣ 🎀

ΛΟΥΙΖΑ ΜΕΙ ΑΛΚΟΤ
Διασκευή : Μαρία Δασκαλάκη
Εικόνες : Νίκος Γιαννόπουλος
Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ (θα το βρείτε ΕΔΩ)


Η σειρά Κλασικοί θησαυροί συλλέγει τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της παγκόσμιας και της ελληνικής λογοτεχνίας και τα παρουσιάζει διασκευασμένα για παιδιά, ώστε να μην ξεχαστούν ποτε!

Σε καιρό πολέμου -άλλη μια οικογένεια- καλείται να ζήσει κάτω από τις δύσκολες καταστάσεις που προκαλεί αυτή η οδυνηρή περίοδος. Οι τέσσερις αδερφές, μαζί με την μαμά τους αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα με  την απουσία του μπαμπά στο μέτωπο να είναι ιδιαίτερα εμφανής και πολύ στενάχωρη.

Η Μεγκ, είναι η μεγαλύτερη και η πιο λογική• περίπου δεκαέξι χρόνων. Η δεύτερη, είναι η Τζο ένα κλασικό αγοροκόριτσο αδύνατη και πολύ ψηλή. Η Μπεθ, είναι δεκατριών χρόνων, ένα πολύ γλυκό και καλοσυνάτο κορίτσι. Τέλος, η Έιμη είναι η μικρότερη και η πιο χαϊδεμένη που με την τσαχπινιά της βρίσκει πάντα έναν τρόπο να την προσέχουν όλοι. Η κυρία Μαρτς, η μητέρα τους ήταν πολύ δυναμική γυναίκα που είχε αναλάβει και τον ρόλο του μπαμπα. Προσπαθώντας να μη λείψει τίποτα στα κοριτσια της. 


Ήταν Χριστούγεννα και τα κορίτσια φέτος δεν θα λάμβαναν τα καθιερωμένα δώρα τους , αλλα θα επιφύλασσαν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη στην μαμα τους με την πιο τρυφερή σκέψη τους και την αγάπη στην καρδιά τους. Είχαν βέβαια, μεγάλη χαρά από το γράμμα που έλαβαν από τον μπαμπα τους, γεμάτο χαρά και ελπίδα με την καθιερωμένη αφιέρωση στο τέλος του - προς τις αγαπημένες του κόρες - «Στις μικρές μου κύριες».


Τα δώρα τους θα τα λάμβανε μια οικογένεια με έξι παιδιά που έμεναν κοντά τους και σίγουρα τα είχαν πιο πολύ ανάγκη...έτσι το πρωινό των Χριστουγέννων έγινε το πιο ζεστό και τρυφερό, παρ όλο το χιόνι έξω, γιατί ήταν γεμάτο αγάπη στις καρδιές των παιδιών. 


Όμως, ο «Άι Βασίλης» δεν τους άφησε έτσι και το βράδυ στο τραπέζι τους δέχτηκαν και εκείνες ένα απρόσμενο δώρο από τον παράξενο γείτονα.


Μερικές μέρες αργότερα η γνωριμία με τον Λορι και την Τζο στον χορό της κ.Γκάρντινερ ήταν η αφορμή για μια όμορφη φιλία που εκείνο τον καιρό τα κοριτσια το είχαν ανάγκη. Οι μέρες περνούσαν και τα ευτράπελα δεν έλειπαν από τις ζαβολιές της Έιμι. Ώσπου, ήρθε ένα τηλεγράφημα «ο σύζυγος σας είναι πολύ άρρωστος. Ελάτε αμέσως». 


Το ταξίδι της μητέρας είχε προγραμματιστεί και η Τζο με αυτοθυσία της έδωσε τα είκοσι πέντε δολάρια που κέρδισε, κάνοντας μια πράξη που πολύ την πλήγωνε αλλα, έπρεπε να κερδίσει αυτά τα χρήματα για να πάρει η μαμα μαζί της. 

Μια απρόσμενη εξέλιξη θα χτυπήσει την πόρτα τους και τα κοριτσια θα έρθουν αντιμέτωπες με πολύ δύσκολες καταστάσεις. Όμως, η λιακάδα έρχεται πάντα,  μετά την καταιγίδα... 


ΚΛΑΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ 
Μη το χάσετε ... 




Thesilvermommy






Απαγορεύεται η αντιγραφή και η χρήση των κειμένων και φωτογραφιών, χωρίς την άδεια της διαχειρίστριας του blog.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΤΙΜΟΣ


🎒 Ο ΤΙΜΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ 🎒

Συγγραφεας: Εμανιέλ Μασονό
Εικονογράφηση: Μελανί Κόμπ
Μετάφραση :Ευη Γεροκώστα 
Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ (θα το βρείτε ΕΔΩ )


Ποσό σημαντικό ειναι να μιλάμε στα παιδιά μας για την νέα τους αρχή! Βέβαια, τα πολύ μικρά παιδάκια μερικές φορές δεν μπορούν να κατανοήσουν τι θα συμβεί μόνο με τα λόγια, αλλα σίγουρα αισθάνονται αυτό που θα αισθανθούμε και εμείς.

Η μικρή φέτος, θα είναι για πρώτη χρόνια στον παιδικο σταθμό και έτσι το βιβλιο του Τίμου για εμάς ήταν πραγματικά μια μεγάλη βοήθεια να κατανοήσει την έννοια σχολείο μέσα από εικόνες και κείμενο. Ήταν τόσο εύκολη μετά η προσαρμογή της που πραγματικά σας δηλώνω επίσημα πως ένα βιβλιο μπορεί να κάνει θαύματα ! 

Η γλυκιά προσμονή του Τίμου αποβραδίς για το σχολείο, είναι τόσο τρυφερή! Με τα καινούργια παπούτσια, την ζακέτα και το σακίδιο όλα θα είναι διαφορετικά. Οι προετοιμασία για την επόμενη μερα είναι υπέροχη και ο υπνος πιο γαλήνιος. 


Μια όμορφη ρουτίνα ξεκινά με την μαμα να βάζει τα δυνατά της. Η γνωριμία με την δασκάλα είναι ενθαρρυντική και η μερα στο νηπιαγωγείο κυλά πραγματικά χαρούμενη .... νέα δεδομένα, νέοι φίλοι, νέες δραστηριότητες, νέα παιχνίδια, νε καθημερινότητα! 



Η πρώτη μερα τελειώνει με τον Τιμο ενθουσιασμένο !



Στο τέλος του βιβλίου σας περιμένουν ομορφες εκπλήξεις !!






Thesilvermommy






Απαγορεύεται η αντιγραφή και η χρήση των κειμένων και φωτογραφιών, χωρίς την άδεια της διαχειρίστριας του blog.


Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

1+1 Βιβλία Συναισθηματικής Νοημοσύνης



Τα βιβλία που θα παρουσιάσω σήμερα, είναι δύο βιβλία με θέμα τα συναισθήματα ως προς την ενθάρρυνση ενός παιδιού και για τα στερεότυπα που υπάρχουν οπου, πολλές φορές αλλοιώνουν τους τρόπους και την συμπεριφορά μας προς τα παιδιά στην καθημερινή ζωή,  από τις εκδόσεις Μίνωας.

ΕΝΑΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ
Συγγραφέας: Έλενα Νταβλαμάνου 
Εικονογράφηση: Κριστίν Μενάρ
Εκδόσεις Μίνωας 
(θα το βρείτε Εδώ)


Ο μικρός πρωταγωνιστής μας έχει πια αγανακτήσει με το άκουσμα της απειλής "αν δεν φάω το φαγητό μου, αν δεν πιω το γάλα μου..." και άλλα πολλά της καθημερινότητας "θα με πάρει ο αστυνόμος". Έχει αρχίσει να αναρωτιέται, αν αυτός ο αστυνόμος έχει κάποια άλλη δουλειά να κάνει ή περιμένει εκείνον να κάνει τη ζημιά, ώστε να τον πάρει.


Τον φαντάζεται τρομακτικό, ψηλό σαν γίγαντα, με μάτια θυμωμένα που όταν δει ένα παιδάκι άτακτο, απλά θα το συλλάβει χωρίς δεύτερη σκέψη. Νιώθει μέσα του έναν φόβο, που τον μοιράζεται με τον αγαπημένο του φίλο.. που έχει μια απρόσμενη αντίδραση..


Ο φίλος του μένει έναν όροφο, πάνω από εκείνον με τους γονείς του και την αδερφή του. Ο μπαμπάς του ο κ. Βασίλης είναι ο πιο καλοσυνάτος και ευδιάθετος άνθρωπος που όταν τον συναντά τον σηκώνει ψηλά κι ας μην είναι ο πιο γεροδεμένος άνθρωπος.


Κάθε Σάββατο πάνε με την μαμά του στο σούπερ μάρκετ, για τα ψώνια της εβδομάδας. Όμως, αυτό το Σάββατο ένα άσχημο γεγονός εκτυλίχθηκε μπροστά τους και αμέσως η μαμά του κάλεσε την αστυνομία. Όλοι του οι φόβοι, πέρασαν από μπροστά από τα μάτια του... λες ο αστυνόμος να έπιανε και εκείνον;
Ξαφνικά το αυτοκίνητο της αστυνομίας φτάνει, τα πόδια του τρέμουν και περιμένει να δει τον μεγαλόσωμο άνδρα. Όταν θα ανοίξει τα μάτια του σιγά σιγά μια μεγάλη έκπληξη τον περιμένει.


Ένα βιβλίο που κάνει λόγο για τα στερεότυπα και πως αυτά ανατρέπονται.

Σίγουρα έχετε ακούσει την έκφραση : "Αν δεν κάνεις αυτό ... (φας, ησυχάσεις, διαβάσεις κτλ), αν δεν είσαι καλό παιδί θα φέρω τον αστυνόμο" !
Εμένα μου είναι ένα άκουσμα πολύ οικείο, όχι ως παιδί που ήμουν, αλλά ως μητέρα που συναναστρέφεται με άλλες μητέρες - γονείς και χρησιμοποιούν πολύ την συγκεκριμένη έκφραση για την"συμμόρφωση" των παιδιών τους. Ως γονέας, δεν χρειάστηκε ποτέ να την επικαλεστώ σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τα παιδιά μου, γιατί πολύ απλά θεωρώ πολύ λάθος την μέθοδο αυτή ως μέθοδο αντιμετώπισης ακραίων ή μη συμπεριφορών των παιδιών μου.
Οι αστυνόμοι είναι πραγματικοί ήρωες που προσπαθούν καθημερινά για την ασφάλεια μας. Η αστυνομία υπάρχει για να μας προστατεύει και να υπηρετεί όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους. 



ΤΑ ΦΑΝΤΆΣΤΗΚΑ ΜΟΥ ΤΑΞΊΔΙΑ 
Συγγραφέας: Βασίλης Κουτσιάρης
Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή
Εκδόσεις Μίνωας 
(θα το βρείτε Εδώ)


Η Νεφέλη είναι μια μαθήτρια της δευτέρας δημοτικού και μάλιστα πολύ καλή. Τα γραπτά της είναι όλα άριστα. Τι γίνεται όμως, όταν είναι η ώρα για τα προφορικά; 


Κάτι παθαίνει που δεν μπορεί να το εξηγήσει, όταν η κυρία την ρωτάει κάτι χωρίς να σηκώσει το χέρι. Όπως, όταν την ρώτησε πιο είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας;" Εκείνη ξαφνικά ένιωσε να απομακρύνεται από την τάξη και να βρίσκεται σε ένα ψηλό βουνό, μάλλον ο Όλυμπος θα ήταν. Έτσι, φώναξε δυνατά "ο Όλυμπος" αλλά δεν την άκουγε κάνεις. Όταν πια επέστρεψε η κυρία περίμενε να κλειδώσει την τάξη και όλοι είχαν βγει διάλειμμα.


Το άγχος για εκείνη ήταν ο πιο μεγάλος εχθρός της. Πίστευε ότι θα κάνει λάθος και όλοι θα την κοροϊδεύουν. Σε κάθε ερώτηση της δασκάλας και ένα καινούργιο ταξίδι ξεκινούσε. Όταν την ρωτούσε για τα πιο ψηλά κτίρια της Νέας Υόρκης, ήξερε πως ήταν οι ουρανοξύστες... αλλά όταν πήγαινε να το πει κάτι περίεργο συνέβαινε. Το ίδιο γινόταν και όταν οι συμμαθητές της, ζητούσαν να παίξει μαζί τους... 



Οι γονείς της πολύ υπομονετικά και στοργικά , όταν άκουγαν τις ιστορίες της, της εξηγούσαν ότι θα έρθει η ώρα που τα ταξίδια αυτά θα σταματήσουν και μέρα με την μέρα θα γίνεται όλο και πιο δυνατή.


Ώσπου μια μέρα άλλαξαν όλα, το ταξίδι ξεκίνησες ώσπου προσγειώθηκε στην θέση της κακήν κακώς. Είχε  έρθει η ώρα να δοθεί ένα τέλος σε όλα αυτά τα ταξίδια ... με τον πιο όμορφο και δυνατό τρόπο, με την μαγική έκφραση.. 
Τώρα πια τα ταξίδια έγιναν πραγματικά και όχι φανταστικά ...


Μη ξεχνάμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας, μη ξεχνάμε να τους θυμίζουμε πως είναι μοναδικά και μπορούν να καταφέρουν αυτά που με κόπους προσπαθούν να κάνουν. Κάποια χρειάζονται πραγματικά την βοήθεια μας, απλά,  για να ξεκινήσουν να ανοίξουν τα φτερά τους. Εδώ είμαστε για να τους δώσουμε αυτή την ευκαιρία... να πετάξουν ... 




Thesilvermommy






Απαγορεύεται η αντιγραφή και η χρήση των κειμένων και φωτογραφιών, χωρίς την άδεια της διαχειρίστριας του blog.

ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ