Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ

Ο τίτλος και μόνο του βιβλίου που θα σας παρουσιάσω σήμερα,τα λέει όλα ...

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ !



Πριν μερικές ημέρες, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου στο blog, άκουσα την συνέντευξη που παραχώρησε η συγγραφέας Ελενη Ηλιάδου - Πολυκαρπιδη σε ραδιοφωνική εκπομπή και ανυπομονούσα να διαβάσω αυτό βιβλίο. Δεν είναι τυχαίο, που απέσπασε το Τρίτο Βραβείο στον Ε' Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος "Στέλιος Ξεφλουδας" 2018 με θέμα "Το σχολείο". Καταλαβαίνεις εξ αρχής, πως εκτός από την ιδιότητα της, ως εκπαιδευτικός, προσεγγίζει το θέμα και ως άνθρωπος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Το διήγημα ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ είναι το πρώτο της βιβλίο.

Με την βοήθεια της εικονογράφου Τετης Σωλου, θα ξετυλιχθεί πραγματική μια εκπληκτική ιστορία που αφορά όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες! Η εξαιρετική της εικονογράφηση θα σας συνεπάρει ..

~ • ~

Οι συμμαθητές του δεν μπορούν να τον περιμένουν, μάταια προσπαθεί να τους φτάσει και η εκδρομή για τον Λευτέρη, αποτελεί μια δυσάρεστη εμπειρία. Αισθάνεται την θλίψη και την έντονη απογοήτευση γι αυτή την νέα κατάσταση που καλείται να βιώσει. 


Ο Λευτέρης ειναι ένα παιδί, που αντιμετωπίζει ένα κινητικό πρόβλημα μετά από ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο. Το γεγονός αυτό, τον υποχρεώνει να κινείται με την βοήθεια ενός μπαστουνιού, δημιουργώντας του πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα του σχολείου. 


Όμως, ο καινούργιος δάσκαλος που έρχεται στο σχολείο, ο κύριος Άγγελος, θα ανακαλύψει κάτι που ούτε ο μικρός μας ήρωας μπορούσε να φανταστεί. Μήπως, ήρθε η ώρα να πιστέψει στον εαυτό του, να αγωνισθεί και πάνω από όλα να μάθει να μην τα παράτα; 




Μια δυνατή ιστορία, γεμάτη ελπίδα και αισιοδοξία. 
Γιατί όταν τολμάς, η ζωή σου επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. 


Στην διαφορετικότητα πρέπει να είμαστε δίπλα και όχι απέναντι. 
Ας μάθουμε τα παιδιά μας να σέβονται το διαφορετικό και τότε 
θα νιώσουν την πραγματική αξία της ζωής.




Thesilvermommy



Απαγορεύεται η αντιγραφή και η χρήση των κειμένων και φωτογραφιών, χωρίς την άδεια της διαχειρίστριας του blog.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ