Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Η Αγάπη φέρνει την Άνοιξη

🌹 Η Αγάπη φέρνει την Άνοιξη 🌹
 Εκδόσεις Θύρα - θα το βρείτε ΕΔΩ  

Καθώς, διανύουμε την όμορφη περίοδο προς το Πάσχα, το βιβλίο Η Αγάπη φέρνει την Άνοιξη της Σταυρούλας Κάτσου - Καντανη με την πανέμορφη εικονογράφηση της Μαρίας Σαρρη · αποτελεί ένα από τα πιο γλυκά αναγνώσματα για τα παιδιά μας.



Μια φορά και έναν καιρό σε μια απλωτή βουνοπλαγιά ήταν χτισμένο ένα μεγάλο χωριό.  Οι κάτοικοι ήταν εργατικοί και ζούσαν αγαπημένοι. Ο Γιαννος που ήταν ένα παιδί του χωριού, ζούσε με τον παππού Παναγιωτη και την γιαγιά Αρχοντουλα από τότε που είχε χάσει τους γονείς του. Δεν είχε αδέρφια, όμως ολα τα παιδιά του χωριού τα ένιωθε σαν αδέρφια. Στην μέση του χωριού κυλούσε  ένα ποτάμι που όλο κατέβαζε νερό και τραγουδούσε. Δίπλα του υπήρχε και ο νερόμυλος.




Καθώς ο καλοκάγαθος μυλωνάς αρρώστησε βαριά και δεν θα άλεθε πια παρέα με το τραγούδι του το σιτάρι των χωρικών για να φέρει την ομονοια και την χαρά στο χωριό, οι κάτοικοι έπρεπε να βρουν σύντομα τον αντικατάσταση του. Έφτασε ο καιρός του θερισμού και του αλωνίσματος. Όλοι ήταν χαρούμενοι γιατί οι καρποί τους ήταν πλούσιοι με τη βοήθεια του Θεού, αλλά ο μύλος δεν δούλευε· αφού κανείς δεν είχε βρεθεί να αναλάβει να "τραγουδά" όλη την μέρα.
Ένα απόγευμα, στην πλατεία του χωριού φάνηκε ένα παλικάρι που προσφέρθηκε να δουλέψει τον μύλο προς βοήθεια των χωρικών. Έτσι κι έγινε, όμως ο μύλος ξεκινά χωρίς το αγαπημένο τραγούδι δοξολογίας για να φέρει την χαρά ... Και σύντομα θα έπαιρνε την θέση της η διχόνοια.
Τα τραγούδια ξεχάστηκαν, η σοδειά τελείωνε, η αγάπη γινόταν γκρίνια, ο Γιαννος έμεινε μόνος χωρίς φίλους και ο χειμώνας δεν έλεγε να φύγει .



Ο μπάρμπα Παναγιωτης συλλογιζόταν πως θα πλησίαζε η Λαμπρή και έτσι μαλωμένοι που ήταν  ολοι, πως θα πήγαιναν στην εκκλησία; πως θα εκκλησιάζονταν; και πως θα κοινωνουσαν; Ένα μονάχα έμενε να γιορτάσουν μονιασμένοι !!! συμφώνησε ο Γιαννος και η κυρία Αρχοντουλα. Τότε  το θαύμα έγινε.. η αγάπη ήρθε..και οι ετοιμασίες άρχισαν ..




Όλο το χωριό απορούσε γι αυτό το γεγονός που έβλεπαν  στο σπίτι του μπάρμπα Παναγιώτη και δεν πίστευαν στα μάτια τους. Περνούσε ο καιρός και αυτοί ζούσαν τον χειμώνα .. Ώσπου ήρθε η Κυριακή των Βαΐων και ο Άγιος Γεροντας τους συμβούλεψε να μονιασουν, γιατί αλλιώς η άνοιξη δεν θα φανεί. Έτσι και έγινε..
Έφτασε η Λαμπρή και όλοι πήγαν στο ξωκλησι ότι Άι-Γιάννη που είχαν μήνες να ειναι όλοι μαζί.




Το πρωί που αντάμωσαν, τους περίμενε η πιο ωραία έκπληξη ...
ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΡΕΙ !








Thesilvermommy






Απαγορεύεται η αντιγραφή και η χρήση των κειμένων και φωτογραφιών, χωρίς την άδεια της διαχειρίστριας του blog.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ