Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Μαθαίνοντας τα γράμματα 5+1

📚 ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ 5 + 1 📚



Με αφορμή τον μικρό μου γιο, που διανύει την σχολική χρόνια του στο νηπιαγωγείο και μαθαίνουν  την αλφαβήτα, βρήκα κάποιους τρόπους να γίνει η μάθηση αυτής λίγο πιο εύκολη, διασκεδαστική και διαδραστική. Σας προτείνω λοιπόν κάποιες δραστηριότητες που του άρεσαν πολύ. 

📚 ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΦΑΒΗΤΑ 📚

ΜΑΡΙΑ ΒΙΓΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΧΥΤΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΘΥΡΑ (θα το βρείτε Εδώ )



 


Μαγειρεύοντας την αλφαβήτα, θυμηθήκαμε πολλά, κάναμε ζημιές, αστεία, κουλουράκια και γλυκά. Μα το πιο ωραίο ειναι, ότι μάθαμε αρκετά, γράμματακια, ποιηματάκια και περάσαμε καλά. Η περιγραφή αυτή νομίζω τα λέει ολα.  



📚 ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Ξ 📚

Η εξασκήση στην γραφή, ειναι πολύ σημαντική,  ώστε να μάθουν τα μικρά μας πως γράφεται το γράμματα αλλά, και την σωστή φορά των γραμμάτων. Υπάρχουν παντού τέτοια φύλλα εργασία που θα σας βοηθήσουν  πολύ. Εμείς διαλέξαμε το υπέροχο βιβλίο της ελληνοεκδοτικης Καλό Καλοκαρι!



📚 ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ - ΠΕΖΑ  ΜΕ ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ 📚



Εφόσον, τα ανακατέψουμε καλά ....τα βάζουμε στην σωστή σειρά με την βοήθεια της κάρτας που μας δείχνει την λέξη με γράμματα κεφαλαία - πεζά και σε φωτογραφία. Κάθε μαγνητικό γράμμα το ψαρεύουμε με την μαγνητική ράβδο. 



📚 ΞΥΛΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΦΑΒΗΤΑΣ - SVOORA 📚



Ένα παιχνίδι εξαιρετικής ποιότητας , που με τις έξυπνες κάρτες του βοηθά το παιδί να κουμπώσει τα γράμματα στον πίνακα είτε βλέποντας απλά την λέξη, είτε βλέποντας το χρώμα των γραμμάτων της λέξης. 



📚 ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ📚



 Σε ένα μπολ βάλαμε ολα τα γράμματα και ανακατεύοντας προσπαθει  με την αφή να καταλάβει το γράμμα Ξ, ώστε να το βάλει στην καρτέλα του ξιφία





📚 ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ 📚




Σε ένα χαρτί γράφουμε  το Ξ, ξ και τα μικρά απλά το γεμίζουν με πλαστελίνη σχηματίζοντας το γράμμα. 

                                    





Thesilvermommy





Απαγορεύεται η αντιγραφή και η χρήση των κειμένων και φωτογραφιών, χωρίς την άδεια της διαχειρίστριας του blog.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ