Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Αυγό για γίγαντες.

🐣 ΑΥΓΟ ΓΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ 🐣

Εκδόσεις Άθως Παιδικά  - θα το βρείτε Εδώ



Το πουλπουλοχωριο πήρε το όνομα του από την κυρία Πανωραία. Κάθε πρωί, φωνάζει τις κοτούλες της και την ψηλή στρουθοκάμηλο -Στρουθενια να τα ταΐσει καλαμπόκι. Πουλ, πουλ, πουλ... Πουλ, πουλ, πουλ... Εξού και το όνομα πουλπουλοχωριο.
Η κυρία Πανωραία τώρα που ειναι γριούλα και δεν μπορεί να εργαστει ως αγρότισσα, πουλά τα αυγά  από τις κοτούλες της για να έχει ένα εισόδημα. Οι κότες της κάνουν τα μεγαλύτερα και τα πιο γερά αυγά της περιοχής. Καταλαβαίνετε βέβαια, πως αυτό έχει μεγάλη σημασία την περίοδο του Πάσχα. 



Λένε ότι η κυρία Πανωραία ταΐζει τις κότες της με μια σούπερ τροφή και γεννούν άθραυστα αυγά!το άκουσε το Πετειναρακι να το λενε οι κλωσσες στις φωλιές τους. Στο πουλπουλοχωριο ο παππούς ο Αλέκτωρ ο τρίτος, ο σοφός, ειναι ο αρχηγός στο κοτέτσι και παραδίδει μαθήματα κικιρισματος στα κοκοράκια, ώστε να κικιριζουν όσο πιο σωστά μπορούν. Ειναι και αριστος  διπλωμάτης, αφού έχει υπογράψει συνθήκη φιλίας με το Αλεποχώρι.



Ο παππούς Αλέκτωρ και η κυρία Πανωραία ανακοινώνουν τις τελευταίες οδηγίες για τα κόκκινα αυγά. Ολα τα κοκοράκια μαζεύτηκαν για να τους ακούσουν προσεχτικά. Ο παππούς Αλέκτωρ ανακοινώνει την λήξη της παραγωγής των αυγων του Πάσχα και το νέο σύνθημα ... " Κο - κο - κο. Κόκκινο αυγό απ' το Πουλπουλοχωρι. Η κυρία Πανωραία με την σειρά της, ευχαρίστησε τις κοτούλες για την πολύτιμη βοήθεια τους. Της πρόσφεραν τα αυγά τους και εκείνη πουλώντας τα θα καταφέρει να ζήσει τους επόμενους μήνες. Έτσι λοιπόν, έφτασε η ώρα να τηρηθεί η ευλογημένη συνήθεια πολλών -πολλών χρόνων, το τελευταίο καλάθι με τα φρέσκα αυγά δεν το πουλάμε αλλά το δωριζουμε...
Την ώρα που ξεκίνησε η κυρία Πανωραία να φύγει, εμφανίστηκε η Στρουθενια, και με μια χαριτωμένη κίνηση άνοιξε την φτερούγα της και φάνηκε ένα τεράστιο αυγό....ήθελε και εκείνη να το δωρίσει !!! 



ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΑΥΓΟ ;;; 
Είπε η Κλοκλο. Μήπως κάποιος γίγαντας, είπες ο Πετειναρακης!!! Η κυρία Πανωραία ήξερε όμως έναν γίγαντα, που μπορεί να κρατά στα χέρια του τα πάντα .... Έτσι,  πήρε το τεράστιο αυγό και το ακούμπησε πάνω από τα αλλά στο καλάθι της. Ξεκίνησαν για το χωριο που τους περίμεναν όλοι, λες και ήξεραν.  Η κυρία Πανωραία με την κουστωδία της..είχαν όλοι παραξενευτεί και περίμεναν να δουν τι θα συμβεί ....





~ ° ~

 Υ.Γ. 1 Στο βιβλίο θα βρείτε και το cd με την αφήγηση και τραγούδια, αλλά και σε οργανική εκτέλεση για ...καραόκε.  

Υ.Γ. 2 θα βρείτε και τις παρτιτούρες όλων των τραγουδιών ώστε να μπορουν να παιχτούν ζωντανά από παιδιά και μεγάλους

Υ.Γ. 3 θα βρείτε και μια φοβερή κατασκευή για το πασχαλινό τραπέζι .







Thesilvermommy





Απαγορεύεται η αντιγραφή και η χρήση των κειμένων και φωτογραφιών, χωρίς την άδεια της διαχειρίστριας του blog.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ