Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Γεωμετρικά σχήματα στερεά 4+1

🔴🔷🔺 ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΤΕΡΕΑ🔺🔷🔴

Αυτή την εβδομάδα, το θέμα με το οποίο ασχοληθήκαμε, ήταν τα γεωμετρικά  στερεά. Φυσικά, τα ερεθίσματα ήταν πολλά και το διασκεδάσαμε ιδιαίτερα. Σήμερα, θα σας δείξω τις δραστηριότητες που κάναμε και μας άρεσαν πιο πολύ. 


🔶  Πρώτη γνωριμία με γεωμετρικά στερεά - βιβλίο

Μεγέθη και σχήματα - βιβλίο 2 , εκδόσεις Σαββαλας
Στο βιβλιο αυτό θα βρείτε οδηγίες διδασκαλίας αν είστε νηπιαγωγοί και πολλές δραστηριότητες -παιχνίδια αν είστε και γονείς. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Φτιάξαμε κατασκευες με ξύλινα τουβλάκια , όπου Λουκάς διάλεξε να φτιάξει  δέντρα !




🔶  3-D γεωμετρικά στερεά - αντιστοίχιση

Εκτυπωσα μια φωτοτυπία με τα σχήματα. Έβαλα δίπλα τα αντίστοιχα διαφανή 3-D γεωμετρικά στερεά με τα υπέροχα ζωντανά χρώματα και άρχισε η επεξεργασία  -  αντιστοίχιση.


🔶 Ζωγραφίζω τα γεωμετρικά στερεά

Απο την προηγούμενη δραστηριότητα χρησιμοποιήσαμε την ασπρόμαυρη φωτοτυπία και της δώσαμε χρώμα. Τα σχήματα έγιναν πιο ζωηρά και χαρούμενα. Στην δραστηριότητα αυτή, ήδη ξέραμε ολα τα ονόματα των σχημάτων. Επίσημα, ειχα εκτυπώσει και φωτοτυπίες για να βρούμε τα σωστά σχήματα και να τα χρωματίσουμε ανάλογα τις οδηγίες. 



🔶 Κατασκευή γεωμετρικών στερεών

Η πιο ωραία δραστηριότητα της θεματικής ενότητας γεωμετρικά στερεά.  Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε για να φτιάξουμε τα δικά μας γεωμετρικά στερεά ειναι: οδοντογλυφίδες και πλαστελινες σε ζωηρά χρώματα... Απλό και εύκολο για τα μικρά χεράκια. 



🔶 Αναγνώριση των γεωμετρικών στερεών μέσα απο έργα τέχνης

Εκτυπωσα πίνακες του Καντινσκυ και του Μιρο και ζήτησα να βρουν τα σχήματα που μπορούσαν μέσα σε αυτούς. Ενθουσιάστηκε ο Λουκάς όταν κατάλαβε, πως ένα έργο τέχνης έγινε μέσω των σχημάτων ... Άλλωστε όλος ο κόσμος αποτελείται απο σχήματα ...







Thesilvermommy




Απαγορεύεται η αντιγραφή και η χρήση των κειμένων και φωτογραφιών, χωρίς την άδεια της διαχειρίστριας του blog.






1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα! Όλες οι δραστηριότητές σου είναι καταπληκτικές! Θα μπορούσες να μου πεις για τα διάφανα γεωμετρικά στερεά, από πού τα αγόρασες και πως λέγονται; Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ