Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ήλιος + Δραστηριότητα


 ☀️ ΗΛΙΟΣ ☀️
Εκδόσεις Ψυχογιος 
( Θα το βρείτε Εδω )


Ο ΗΛΙΟΣ είναι ένα ακόμη εξαιρετικό βιβλιο του ανερχόμενου συγγραφέα Σαμ Ασερ που με την μοναδική και λιτή γραφή του, θα εξαψει την φαντασία των μικρών αναγνωστών του. Ίσως, με αυτό το βιβλιο θα εκπλαγούμε με τον τρόπο σκέψης των παιδιών μας, που σίγουρα δεν θα περιμένουμε να ακούσουμε ... Η πλούσια εικονογράφηση, θα αποτελέσει τον τέλειο οδηγό για την εξέλιξη της ιστορίας του μικρού μας ήρωα. Η φαντασία θα τους οδηγήσει σε μονοπάτια συναρπαστικά. Απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών, αλλα σίγουρα μπορεί να αποτελέσει πηγή ενδιαφέροντος και για πιο μικρά παιδακια.
Ο πρωταγωνιστής μας είναι ένα μικρός ήρωας που καλείται μαζί με τον παππου του να ζήσει, άλλη μια «περιπέτεια» στην πιο ζέστη μερα του χρόνου.... 
Όταν ξύπνησε το πρωί, ο ήλιος έλαμπε ...

Είχε τόση ζέστη που η χορτοσουπα και η έρημος Ατακάμα ήταν σίγουρα πιο δροσερή... μαλλον και η επιφάνεια του ηλίου να ήταν κάπως καλύτερη !!! Όμως, ο παππούς του δεν θα τον άφηνε να κάθεται να κοιτά απλα το παράθυρο, θα του πρότεινε κάτι εκπληκτικό και πολύ πιο «δροσιστικό» ...μια περιπέτεια .. !!!!
        
Το μικρό αγόρι τότε, άρχισε να σκέφτεται τι ακριβώς θα χρειάζονταν να πάρουν μαζί τους, ώστε η πορεία  για την εύρεση του ιδανικού μέρους για πικ-νικ να γίνονταν οσο πιο εύκολη μπορούσε. Πήρε χάρτη, , πυξίδα, φακό, γυαλιά, καπέλο, αντηλιακό , τρόφιμα και αλλα πολλά χρήσιμα αντικείμενα. Δεν θα ξεχνούσε, βεβαια, την φωτογραφική μηχανή του ώστε να απαθανατίσει τις διάφορες στιγμές που θα ζούσαν με τον αγαπημένο του παππου.

Ο ήλιος έκαιγε αλλα ο δρόμος για την περιπέτεια ήταν συναρπαστικός. Κάπου κάπου κάνανε στάση για ξεκούραση, ο μικρός ήρωας  φωτογράφιζε και ο παππούς έδινε τις οδηγίες για να βρεθεί ένα τοπίο γραφικό και μοναδικό. Η αναζήτησή ξεκινούσε ... μαζί και η φαντασία ...
   
    Όμως, ήταν τόση η ζέστη που ήταν αδύνατο να βρουν τον προορισμό χωρίς στάσεις. Κάπου θα υπήρχε ένα μέρος δροσερό και σκιερό.. ο χάρτης ήταν μια μεγάλη βοήθεια για να βρουν τον δρόμο ..ο ήλιος έκαιγε πολύ.. ο μικρός ήρωας βρήκε ένα μέρος..έμοιαζε με σπηλιά.

 

Πλησίασαν για να βρουν  κάπου εκεί πειρατές, σεντούκια με θησαυρούς, πλοία και θάλασσες βαθιές ! Μπήκαν μέσα, αλλα κάποιος άλλος είχε φτάσει εκεί πρώτος ...Μα από που ; Πως; δεν έχασαν χρόνο... τους βοήθησαν με τις προμήθειες και ολοι μοιράστηκαν το μοναδικό, πανέμορφο σημείο για πικ-νικ.

 
Γυρνώντας στο σπίτι ο παππούς, θα υπενθυμίσει στον μικρό μας ήρωα πως «Αν ψάχνεις συνέχεια, δεν ξέρεις ποτε τι μπορεις να βρεις»...
 ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΛΙΟ ΠΑΛΙ ΑΥΡΙΟ ...είπε ο μικρός μας ήρωας!
~~~~~ • ~~~~~
Στην δίκη μας φαντασία ο ήλιος, θα γίνει ένα ομορφο αλφαβητάρι ..τα υλικά που χρειαστήκαμε για να το φτιάξουμε : 


θα σας προσφέρει πλούσιο παιχνίδι: 
  1. Αντιστοίχιση κεφαλαίων - πεζών 
  2. Μοιράζουμε τα γράμματα σε δυο ομάδες ( 12 και 12) , με την βοήθεια της κλεψύδρας προσπαθεί κάθε ομάδα με την σειρά να βάλει τα γράμματα της γρήγορα στον ήλιο. Οποία ομάδα καταφέρει να τα βάλει εντός χρόνου είναι η νικήτρια.
  3. Μοιράζουμε τα γράμματα σε δυο ομάδες ( 12 και 12) , με την βοήθεια ενός ζαριού  προσπαθεί κάθε ομάδα με την σειρά να βάλει τα γράμματα της στον ήλιο. Οποία ομάδα καταφέρει να τα βάλει πρωτη στον ήλιο είναι η νικήτρια. 



Thesilvermommy





Απαγορεύεται η αντιγραφή και η χρήση των κειμένων και φωτογραφιών, χωρίς την άδεια της διαχειρίστριας του blog.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ